Naslovna » Ponuda » Dimension 3D Printing » Dimension Elite

Dimension Elite 3D Printer inžinjerima i dizajnerima omogućava kreiranje čvršćih funkcionalnih modela sa finijim detaljima i finijom strukturom površine.

Dimension Elite izrađuje modele do veličine od 203 x 203 x 305 mm (8 x 8 x 12"), i koristi novi, jači ABS materijal, ABSplus.ABSplus

ABSplus je oko 40% čvršći od standardnog ABS materijala, te je naročito pogodan za funkcionalno testiranje inherentno krhkih modela. Dimension Elite radi sa SST tehnologijom (automatsko odvajanje potpornih struktura u jedinici sa vodenim rastvorom).

Nova ABSplus plastika izdržava i najrigoroznija testiranja. Izrađeni modeli i komponente se mogu savijati, šrafiti i uklapati - sve za vašim stolom. Vaš dizajnerski tim će moći da napravi čvršće i još detaljnije modele za veoma kratko vreme. Rezultat: manje izmena dizajna, bolji dizajn proizvoda, manji troškovi proizvodnje i kraće vreme izlaska proizvoda na tržište.Jednostavan, automatski rad

Jednostavno povežite vaš Dimension 3D printer na vašu mrežu. Učitajte Catalyst EX softver. Ubacite kertridže sa materijalom u printer i sledite uputstva na displej panelu. I to je to. Nema opasnih isparenja ili toksičnih materija koje bi se morale specijalno filtrirati, ventilirati ili odlagati.

Catalyst EX softver automatski uvozi STL fajlove, orijentiše model, deli fajl na slojeve, generiše potporne strukture (ako su potrebne) i kreira preciznu putanju polaganja plastike kako bi se kreirao vaš ABS model. Više modela se mogu upakovati u prostor za modeliranje kako bi se maksimizirala efikasnost. Catalyst EX omogućava menadžment redosleda plotova, prikazuje vreme izrade, rapoloživu količinu materijala i status sistema.

Dimension 3D printeri rade bez potrebe za nadgledanjem i mogu slati informacije o stanju sistema i izgradnje modela putem e-maila, pejdžera ili interneta.
Tehničke specifikacije

Model Dimension Elite
Maks. veličina modela 203 x 203 x 305 mm (8 x 8 x 12")
Materijali ABS plastika u standardnim bojama: beloj, plavoj,
žutoj, crnoj, crvenoj, zelenoj i čelično sivoj.
Raspoložive su i druge boje.
Potporne strukture
i njihovo uklanjanje
Catalyst™ softver automatski kreira potporne
strukture gde i kada su potrebne za izradu modela.
Raspoloživa su dva procesa uklanjanja. Kod printera
Dimension BST, dovoljno je odlomiti potpornu strukturu.
Dimension SST omogućava automatsko uklanjanje potpora.
Debljina ABSplus sloja 0.178 mm (0.007") ili 0.254 mm. (0.01")
precizno nanešenog ABS ili potpornog materijala.
Mrežno povezivanje TCP/IP 100/10 base T
Kompatibilnost sa
radnim stanicama
Windows XP
Dimenzije printera 686 x 914 x 1041 mm (27 x 36 x 41")
Težina printera 136 kg (300 lbs)
Napajanje 110-120 VAC, 60 Hz, odvojeno 15 A kolo minimalno, ili
220-240 VAC, 50/60 Hz, odvojeno 7 A kolo minimalno
Sertifikat CE
Specijalni zahtevi za rad Nema
nazad