Naslovna » Ponuda » Dimension 3D Printing » Primena

Primena: Konceptni modeli u projektovanju i dizajnu

3D printeri predstavljaju jeftiniju varijantu tehnologije rapidnog prototipovanja, i pozicionirani su kao dizajnerska alatka za kreiranje jeftinih modela rano tokom procesa dizajna.

Brzo kreiranje jeftinih ABS modela dizajneru omogućava modeliranje i istraživanje više koncepata. Fizički modeli izrađeni na Dimension 3D printeru svima u dizajnerskom timu omogućava pregled koncepta.

Zauzvrat, kompanija dobija kvalitetnije odgovore na svoje upite, što rezultuje boljim proizvodom. 3D printing kompanijama omogućava kolaboraciju u realnom vremenu, u globalnim razmerama.Primena: Funkcionalno testiranje

Dimension 3D printeri vam omogućavaju testiranje forme i funkcije vašeg dizajna - u koliko god iteracija želite - na vašem stolu.

Dimension 3D printeri izrađuju trajne modele od ABS plastike. ABS je najčešće korišćena plastična masa u današnjoj proizvodnji. Mobilni telefoni, televizori, i većina enterijera za automobile se prave od ABS-a ili ABS mešavina.

ABS vam omogućava izgradnju trajnih i funkcionalnih prototipa koji mogu izdržati rigorozno testiranje, bez krivljenja, skupljanja ili apsorpcije vlage. ABS modeli se mogu bušiti, kucati, šmirglati i bojiti.

ABS je materijal koji su odabrali vodeći proizvođači, i jedan je od glavnih razloga zašto su Dimension printeri najbrže prodavane kancelarijske mašine u branši.


Primena: Smanjenje troškova proizvoda

Razvoj novog proizvoda obuhvata mnogobrojne troškove. Dimension 3D printeri vam omogućavaju smanjivanje tih troškova - štaviše, mnogi kupci Dimension 3D printera su primetili da im se printer otplatio tokom prvog projekta.

3D printing sa Dimension printerima vam omogućava bolju komunikaciju i saradnju sa svima koji su uključeni u proces razvoja. Loša komunikacija, stalne izmene i probijanje rokova eksponencijalno povećavaju troškove dalje u procesu dizajna i razvoja. Wohlers Industry Report saopštio je da skromna inžinjerska promena koja košta 100 dolara u konceptualnoj fazi može eskalirati do neverovatnih 1000000 dolara kada je proizvod u završnoj fazi!


Primena: Očuvanje konfidentnosti

Izrada novih proizvoda je od izuzetnog značaja za bilo koju kompaniju. Mnoge kompanije iz tog razloga troše milione na bezbednost.

Dimension 3D printer osigurava da će dizajni koje razmatrate za proizvodnju ostati unutar vaše kompanije. Svaki put kada pošaljete podatke van svoje kompanije, povećava se rizik od krađe ideja.

Instalacija Dimension 3D printera vam omogućava osiguravanje tajnosti dizajna, odnosno vaše poslovne tajne.


Primena: Masteri za proizvode

ABS modeli kreirani Dimension 3D printerima su odlični masteri za proces vakuumskog oblikovanja.

Dimension modeli se naširoko koriste u izradi vakuumskim oblikovanjem u automobilskoj industriji za različite elemente enterijera. Kompanije koriste Dimension modele za mastere za proizvode od plastičnih čaša do posuda za hranu.

Vakuumsko oblikovanje se koristi u raznim primenama u aeronautičkoj i medicinskoj industriji, kao i u tehnikama pakovanja poznatom kao blister pack.


Primena: Marketing

Uspešan dizajn proizvoda zahteva razmatranje i mišljenja iz mnogih izvora. Dimension 3D modeli se stalno iznova dokazuju kao uspešne marketinške alatke.

ABS modeli se mogu šmirglati, bojiti i hromirati. Pogledajte ovaj buldožer na ilustraciji - izrađen je iz više delova koristeći dve boje. Zamislite da pokažete ovakav model vašem budućem klijentu - stavljate fizički model budućeg proizvoda u ruke za jedan dan. To je već impresivno!


Primena: Izrada maketa

Sa Dimension 3D printerom možete za svega nekoliko sati kreirati makete svog proizvoda. Mnogi korisnici su uštedeli mnogo vremena kreirajući makete proizvoda.

Makete vam omogućavaju sagle­davanje vašeg proizvoda pre odlaska u proizvodnju, kao i uočavanje grešaka u dizajnu i njihovo ispravljanje rano u procesu dizajna, a često i tokom njega. U nekoliko slučajeva Dimension 3D printeri su odmah otplatili sami sebe, tako što je uočena i ispravljena greška u dizajnu rano tokom razvoja.

Modeli napravljeni na Dimension 3D printeru se mogu:

  • šmirglati
  • bojiti
  • hromirati
  • kucati
  • bušiti

nazad