Naslovna » Ponuda » GCC » UV printing » JF-240UV Flatbed Printer

GCC JF-240UV je najnoviji GCC-ov UV Flatbed printer koji se odlikuje nizom izvanrednih mogućnosti kao što su: visoka produktivnost, standardna dvostruka UV lampa, rezervoari mastila od po 1 litar, četiri osnovne boje (CMYK) i opcionalne: lak (warnish) i bela boja koje pružaju neverovatan kvalitet štampe. Sa mogućnošću štampe na objektima maksimalne debljine do 30 cm i površinom za štampanje od 50 x 60 cm, GCC JF-240UV prevazilazi ograničenja u štampi.

JF-240UV Flatbed printer omogućava rad sa 4 boje + belom (White) + lakom (Varnish) i na rigidnim medijima i na medijima iz rolne, što eliminiše potrebu za dve različite mašine za ove namene.Ugrađena ADA funkcija štampe

Zahvaljujući specijalno razvijenoj ADA (Amaericans with Disabilitie Act) tehnologiji štampe, JF-240UV proizvodi ADA oznake (između ostalog i znake Brajove azbuke) unutar jednog jednostavnog procesa štampe. JF-240UV pruža najbolje rešenje za štampanje ADA oznaka u širokom spektru aplikacija.Efekt reljefne štampe (Texture Printing)

JF-240UV može da štampa čitav niz reljefnih uzoraka na širokom spektru materijala, dajući tako virtualni osećaj trodimenzionalne štampe. pored toga, visoko rezolucijska štampa pruža vrhunski kvalitet. Čak i 2pt mala slova mogu da se odštampaju sa vrhunskom oštrinom i bogatstvom detalja.Izvanredna produktivnost

Printerske glave, specijalno dizajnirane za UV štampu, pružaju nenadmašanu produktivnost i garantuju kvalitet štampe. JF-240UV štampa brzinom od 5,8 m2/sat, što ga čini najboljim na tržištu u okviru svoje kategorije..Napredna tehnologija štampe lakom (Varnish Printing) - (optcija)

Lak je providni premaz preko odštampanog imidža, koji formira tanak i providan sjajni sloj nakon njegovog nanošenja i sušenja pomoću UV lampi. Lak ne samo da štiti odštampani imidž, već i produžava njegov vek trajanja. Različiti načini korišćenja laka pružaju prednosti primene vrhunskih aplikacija, a takođe štede troškove laminacije. Sve to daje vrhunske rezultate i čini imidž izuzetno privlačnim.

Osobine načina rada sa lakom su:


  • Četiri efekta sjaja (Gloss Effects):
Gloss: Imidž postaje sjajan.
Semi gloss: Imidž postaje polu sjajan.
Matte: Imidž nije uopšte sjajan.
Water mark: Imidž postaje sjajan sa specijalnom slikom u pozadini.  • Patentirani kolor lak (Color Varnish):
Podešavajući nanos standardnih boja i laka, moguće je primeniti "color varnish" prilikom štampanja. Na taj način se zadovoljavaju zahtevi širokog spektra aplikacija. Ova napredna tehnologija daje izvanredne rezultate u prilagođavanju boja, što u punoj meri ističe efekte i praktičnu primenu kombinacije laka i predefinisanih uzoraka štampe.Pored 32 predefinisana uzorka, korisnik može da kreira sopstvene uzorke i da na taj način napravi jedinstvene imidže.

Rešenja sa belom bojom (Dedicated White Solution) - (opcija)


JF-240UV pruža mogućnost upotrebe bele boje na četiri načina: base, overcoat, spot color i color-white-color za štampanje tri lejera u isto vreme. Koristeći belu boju, lako dobijate briljantni i bogat bojom imidž na bilo kom providnom ili tamnom materijalu, uz izvanredan kvalitet koji zadovoljava sve zahteve.
Automatizovana cirkulacija bele boje


S ozirom na to da se bela boja veoma lako nanosi na podlogu, GCC je razvio automatsku cirkulaciju bele boje iz boce za mastilom do printerske glave, koja se odvija stalno, da bi se ibeglo izdvajanje pigmenta. Automatska cirkulacija bele boje u velikoj meri sprečava gubitke bele boje i pruža izvanreddan kvalitet štampe.
Superioriorni radni prostor


Sa maksimalnom radnom površinom od 609,5 x 508 mm i maksimalnom debljinom medija od 300 mm, JF-240UV je u stanju da zadovolji najrazličitije potrebe štampe i samim tim prevazilazi konkurente na tržištu.
Standardna dupla UV LED Lampa


JF-240UV flatbed printer je standardno opremljen duplom UV LED lampom koja omogućava visoku produktivnost, uštedu energije i zadovoljava zahteve zaštite okoline. Korisnici mogu da štampaju na polu osetljivim materijalima kao što su BOPP i PET filmovi.
Funkcija uklapanja (SmartMESH Banding Free Function)

Specijalno razvijena SmartMESHTM funkcija obezbeđuje kompleksni algoritam kontrole nanošenja boja obezbeđujući tako izvanredan grafički dizajn. Ova napredna tehnologija takođe efikasno rešava problem bendinga i unapređuje kvalitet imidža.Optimizovana tehnologija pozicioniranja glave za štampanje

Automatska kalibracija medija (Auto Media Calibration AMCTM određuje rastojanje između printerskih glava i medija, tako da se automatski detektuje i podešava optimalno rastojanje između njih.Automatsko podešavanje rastojanja printerske glave

Ova funkcija omogućava automatsko spuštanje radne platforme kada se detektuju ispupčenja koja mogu da blokiraju kretanje printerske glave. Ovo spuštanje platforme se dešava pre početka štampe da bi se sprečilo oštećenje glava.Softver FlexiPRINT


  • Smart, Easy and Powerful
  • One compehensive solution, from design to production
  • Contour Cutting performed quickly and easily
  • Superior colors
  • Boosts output high-productivity features
  • Complete Color Separation ToolsDvostruka UV LED lampa

Površina štampe: 609,6 x 508 mm

Rad sa medijima debljine do 300 mm

Prihvatljiva težina medija do 15 kg

Rezolucija do 1440 dpi

Šest boja: C/M/Y/K i W/V(opcija)

Automatska kalibracija medija (AMCTM)

Motorizovano pokretanje po Z osi

Uključen softver FlexPRINT DX GCC Edition

Roll to Roll system (opcija)

Rotacioni dodatak (opcija)Opciona oprema:

Roll to Roll SystemOvaj sistem omogućava štampu na medijima koji su u rolnama.Rotacioni dodatak - JF-240UVZahvaljujući ovom dodatku, JF-240UV može da štampa na cilindričnim predmetima.Predlozi za primenu:Štampa replika umetničkih
slikaŠtampa na membranama
tastatura na uređajimaŠtampa PVC karataŠtampa ADA simbola


Tehničke specifikacije

Model JF-240UV
Tehnologija štampe Piezo
Printerska glava / veličina kapljice UV printerska glava / 4pl
Raspoloživa površina štampe 609,6 x 508 mm (24 x 20 inča)
Maksimalna veličina medija Veličina: 650 x 550 x 300 mm
Težina: < 15 kg
Podešavanje visine medija ATMTM
Brzina štampe Prduction: 5,78 m2/sat
Quality: 3,90 m2/sat
Hi-density: 1,91 m2/sat
Mastilo Tip: UV curable
Kapacitet: 1 litar
Boje: C/M/Y/K + W/V (opcija)
Način sušenja mastila Dvostruka UV LED lampa
Rezolucija štampe 1440 x 720 dpi    1440 x 1440 dpi
Tačnost < ± 0,3% ili ± 0,3mm
Kretanje po Z osi Motorizovano
Kontrolni panel Touch Screen
Interfejs Ethernet 1000BASE-T
Okruženje Temperatura: 22ºC
Vlažnost: 40% - 60%
Napajanje 110 - 240 VAC, 50/60 HZ
Potrošnja energije Pri radu: Max 260W
Stand by: 200W
Dimenzije (Š x D x V) Printer: 1760 x 116 x 1140 mm
Pri transportu: 2000 x 1300 x 1360 mm
Težina Printer: 200 kg
Pri transportu: 300 kg
Opcionalne komponente Rotacioni dodatak
Roll to Roll system
Prečistač vazduha


nazad