Naslovna » Ponuda » Summa » OPOS-CAM

Na vrhunski OPOS sistem za optičko pozicioniranje sada se može dodati kamera - na novim S Class S140T i S160 T katerima.

OPOS-CAM je četvrta, veoma unapređena generacija sistema za optičko pozicioniranje, koja omogućava povećanje produktivnosti priliko opsecanja printova, znakova, nalepnica, printova za vozila i sl.

OPOS-CAM tehnologija omogućava ultra-brzo prepoznavanje markera na kompleksnim slikama, i na veoma dugačkim plotovima, kombinujući kvalitetnu optiku kamere sa visokointeligentnim softverom za prepoznavanje Summa Camera Control.

Sada je moguće opsecati printove i do 10 puta brže!Softver

Uz OPOS-CAM se isporučuje Summa Camera Control softver (kompatibilan sa Windows XP, Vistom). Pri povezivanju putem USB interfejsa, ovaj program analizira slike sa kamere i isporučuje potrebne informacije uređaju.

OPOS-CAM je kompatibilan sa često korišćenim OPOS drajverima, što znači da je sav softver koji podržava OPOS kompatibilan sa OPOS-CAM-om, ukoliko se koristi Summa Camera Control.

Podaci koje proizvodi OPOS-CAM se mogu analizirati i u drugom softveru: Eurosystems Optiscout u potpunosti podržava katere sa OPOS-CAM, i dodaje i nekoliko ekstra funkcionalnosti.

Softverske kuće koje žele da implementiraju svoj drajver mogu zatražiti SDK.OPOS

OPOS je visoko automatizovan i pouzdan način sečenja grafike odštampane na vinilu.

OPOS omogućava u mnogome olakšan rad sa markerima, kao i repozicioniranje, rotaciju, skaliranje i sl.

Podržan je i rad sa više plotova na rolni, više kopija na rolni, rad sa više rolni odjednom.

Pogledajte link: OPOS.


Flexcut

FlexCut je Summina tehnologija sečenja koja omogućava opsecanje crteža na kartonu i vinilu.

Prilikom opsecanja kontura, veoma je pogodno ako se može uraditi prosecanje (perforiranje). Flexcut i njegove funkcije čine Summa katere zaista pouzdanim rešenjem.

Pogledajte link: Flexcut.


Tehničke informacije

Kamera i kablovi su ugrađeni u postojeće kućište. kamera je na istom položaju kao i OPOS-X senzor na standardnim Summa katerima.

LED diode su postavljene ispod glave, kako bi se postiglo optimalno osvetljenje u svim okolnostima.

Pošto senzor nema pokretnih delova, ima manje činilaca koji mogu dovesti do kvara. Pošto nema kontakta sa materijalom, nema ni eventualnih prekida rada.

Kada kater sa OPOS-CAM poveže sa PC-om preko USB porta, biće prepoznata dva uređaja: 'Summa Cutter' i 'USB Camera'.

Stariji Summa katera ili SummaCut-R i stariji S Class kateri se ne mogu nadograditi OPOS-CAM sistemom.nazad